2013 m. kovo 23 d., šeštadienis


Vegetariškas risotto



 Reikės :

1 1/2 daržovių arba vištienos sultinio
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
1 nedidelio poro
1 skiltelės česnako
400g ryžių
125ml sauso baltojo vyno
apie 125g šparagų
100g tarkuoto parmezano
40g sviesto
dar įdėjau truputį brokolio ir svogūno galvą

  Supilkite sultinį į nedidelį puodą ir ant silpnos ugnies pakaitinkite iki virimo. Sumažinkite kaitrą ir palikite sultinį puode kaisti.
  Didelėje keptuvėje (arba puode) storu dugnu įkaitinkite aliejų. Kepinkite smulkitą porą, šesnaką (ir svogūną) 3-4 min., kol jie suminkštės. Suberkite ryžius ir nuolat maišydami kapinkite apie 1min., kad ryžiai gerai pasidengtų aliejumi.
  Supilkite vyną, maišydami kaitinkite apie 1min., kol vynas nugaruos ir susigers į ryžius. Įpilkite samtį sultinio, kaitinkite maišydami, kol ryžiai sugers sultinį, tuomet pilkite dar samtį sultinio. Kartokite, kol sunaudosite visą sultinį, užtruksite 15-20 min. Ryžiai turėtų būti išvirę, kreminiai ir jokiu būdu nepervirę. Įmaišykite griežinėliais pjaustytus šparagus (ir brokolius), kaitinkite dar 3-4 min.
  Nukaiskite puodą nuo ugnies, įmaišykite parmezaną ir sviestą, paskaninkite druska ir pipirais. Patiekite  pabarstę parmezano drožlių.


Receptą radau žurnale "Virtuvė"


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą