Imbieriniai pipiriniai sausainiai
100 g rudojo cukraus
100 g baltojo cukraus100 g auksaspalvio sirupo (arba medaus)
75 ml vandens
150 g sviesto
1 šaukštas cinamono1 šaukštas malto imbiero1 šaukštas maltų kardamonų
½ šaukštelio juodųjų pipirų
½ šaukštelio juodųjų pipirų
½ šaukšto kepimo miltelių
500 g miltų
Į puodą suberkite cukrų, įpilkite auksaspalvio sirupo ir vandens. Kaitinkite ant nedidelės ugnies, kol cukrus ištirps. Sudėkite sviestą ir kaitinkite, kol ištirps. Ugnį išjunkite ir palikite paruoštą sirupą pravėsti. Įmaišykite prieskonius ir kepimo miltelius.
500 g miltų
Į puodą suberkite cukrų, įpilkite auksaspalvio sirupo ir vandens. Kaitinkite ant nedidelės ugnies, kol cukrus ištirps. Sudėkite sviestą ir kaitinkite, kol ištirps. Ugnį išjunkite ir palikite paruoštą sirupą pravėsti. Įmaišykite prieskonius ir kepimo miltelius.
Pravėsusį prieskoniuotą sirupą sumaišykite su miltais ir užminkykite vientisą tešlą. Tešlą įvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite atvėsti šaldytuve. Geriausia pernakt.
Tešlą dar kartą išminkykite, kol minkysis lengvai. Ant miltais pabarstyto darbastalio plonai iškočiokite, išpjaukite norimos formos sausainius. Sudėkite ant kepimo popieriumi ištiestos skardos. Kepkite 8-12 minučių orkaitėje 180 °C. Palikite atvėsti ant kepimo skardos.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą