2013 m. kovo 17 d., sekmadienis


Imbieriniai pipiriniai sausainiai




Reikės :
100 g rudojo cukraus
100 baltojo cukraus100 g auksaspalvio sirupo (arba medaus)
75 ml vandens 
150 g sviesto
šaukštas cinamonošaukštas malto imbierošaukštas maltų kardamonų
½  šaukštelio juodųjų pipirų
½  šaukšto kepimo miltelių
500 g miltų

Į puodą suberkite cukrų, įpilkite auksaspalvio sirupo ir vandens. Kaitinkite ant nedidelės ugnies, kol cukrus ištirps. Sudėkite sviestą ir kaitinkite, kol ištirps. Ugnį išjunkite ir palikite paruoštą sirupą pravėsti. Įmaišykite prieskonius ir kepimo miltelius. 

Pravėsusį prieskoniuotą sirupą sumaišykite su miltais ir užminkykite vientisą tešlą. Tešlą įvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite atvėsti šaldytuve. Geriausia pernakt 

Tešlą dar kartą išminkykite, kol minkysis lengvai.  Ant miltais pabarstyto darbastalio plonai iškočiokite, išpjaukite norimos formos sausainius. Sudėkite ant kepimo popieriumi ištiestos skardos. Kepkite 8-12 minučių orkaitėje 180 °C. Palikite atvėsti ant kepimo skardos.


                                          Receptą radau čia : http://www.zaidimuaikstele.lt/


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą