2014 m. sausio 13 d., pirmadienis


Šokoladinis pyragas su varškės sluoksniu


Šokoladinei masei:
  • 125 g kamb. temperatūros sviesto
  • 200 g cukraus
  • 2 kiaušinių
  • 90 g miltų
  • 30 g juodosios kakavos
  • 1/2 a šaukštelio kepimo miltelių
  • žiupsnelio druskos
  • 50 g tirpinto juodojo šokolado
  • Varškės masei:
  • 50 g kambario temperatūros sviesto
  • 200 g varškės
  • 65 g cukraus
  • 2 v. š. šaukštai miltų 
  • 1 kiaušinio



 Šokoladinei masei paruošti ištrinkite sviestą su cukrumi iki purumo, po to maišant po vieną įsukite kiaušinį.
Miltus sumaišykite su kakava, kepimo milteliais, druska, persijokite ir suberkite į sviestinę masę.
Šokoladą ištirpinkite garų vonelėje ir sudėkite į tešlą.
Varškinei masei paruošti varškę išsukite su sviestu , suberkite likusius produktus ir gerai išmaišykite.
Skardoje ant dugno sudėkite daugiau nei puse šokoladinės masės, paskirstykite tolygiai. Supilkite varškės masę ir sudėkite likusią šokoladinę masę.
 175 °C; apie 50 minučių. 



Receptą radau čia : http://www.neringa-blogas.com/kulinarija/varskes-patiekalai/sokoladinis-pyragas-su-varskes-sluoksniu.html

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą