Šokoladinis pyragas su varškės sluoksniu
Šokoladinei masei:
- 125 g kamb. temperatūros sviesto
- 200 g cukraus
- 2 kiaušinių
- 90 g miltų
- 30 g juodosios kakavos
- 1/2 a šaukštelio kepimo miltelių
- žiupsnelio druskos
- 50 g tirpinto juodojo šokolado
- Varškės masei:
- 50 g kambario temperatūros sviesto
- 200 g varškės
- 65 g cukraus
- 2 v. š. šaukštai miltų
- 1 kiaušinio
Šokoladinei masei paruošti ištrinkite sviestą su cukrumi iki purumo, po to maišant po vieną įsukite kiaušinį.
Miltus sumaišykite su kakava, kepimo milteliais, druska, persijokite ir suberkite į sviestinę masę.
Šokoladą ištirpinkite garų vonelėje ir sudėkite į tešlą.
Varškinei masei paruošti varškę išsukite su sviestu , suberkite likusius produktus ir gerai išmaišykite.
Skardoje ant dugno sudėkite daugiau nei puse šokoladinės masės, paskirstykite tolygiai. Supilkite varškės masę ir sudėkite likusią šokoladinę masę.
175 °C; apie 50 minučių.
Receptą radau čia : http://www.neringa-blogas.com/kulinarija/varskes-patiekalai/sokoladinis-pyragas-su-varskes-sluoksniu.html
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą