2013 m. balandžio 14 d., sekmadienis


Sūryme marinuotas varškės sūris

 Reikės :

1 varškės sūrio
1l vandens
3 šaukštai druskos
kokybiško nerafinuoto alyvuogių aliejaus
šviežių čiobrelių šakelių
1-2 šaukštai rožinių pipirų
P.s. Vietoje čiobrelių ir rožinių pipirų dėjau raudonėlių ir bazilikų

Iš vandens ir druskos paruoškite sūrymą, į jį pamerkite kubeliais pjaustytą varškės sūrį ir laikykite vieną parą. Tada sūrymą nupilkite, sūrį gausiai pabarstykite prieskoniais, užpilkite alyvuogių aliejumi ir laikykite užtengtame inde dar 2-3 paras. Gaunasi puikus fetą primenantis sūris.




 Receptą radau žurnale "Virtuvė"



2013 m. balandžio 1 d., pirmadienis


Blynai su obuoliais
(arba džiovintomis spanguolėmis)









 Reikės:

140g kvietinių miltų
2 šaukštelių kepimo miltelių
2 šaukštų cukraus
apie 3 vidutinio dydžio obuolių (arba 100g spanguolių)
1 didelio kiaušinio
200ml pieno
1 šaukšto tirpinto sviesto

Į dubenį persijokite miltus su kepimo milteliais, įberkite žiupsnelį druskos, įmaišykite cukrų. Sudėkite obuolius (arba džiovintas spanguoles) ir gerai išmaišykite. Kitame dubenyje išplakite kiaušinį su pienu, įmaišykite sviestą. Suberkite miltų mišinį ir užmaišykite tešlą. Kepkite keptuvėje gerai įkaitintuose riebaluose.


 Receptą radau žurnale "Virtuvė"